onsdag 30 april 2008

Återkoppling Sävedalen

Härliga matcher mot Sävedalen! Kan mest referera till den matchen jag själv bevittnade och där gjorde killarna en upphämtning från underläge och det är alltid bra. Man märker dock att spel och resultat inte alltid hänger samman. Tycker att våra killar var riktigt bra stundtals i början av matchen då de försökte spela varandra och göra saker tillammans, underläge 1-3. I andra var det mycket snabba soloanfall och då trillade målen in. Det krävs mycket pedagogik för att förklara att resultaten inte räknas och visst känner man även själv att det är roligt för barnen när det blir mål. Något att fundera på.. :-)

En annan reflektion som vi bör ta på allvar; Flera killar uttryckte rädsla inför att stå i mål då de är rädda att "förstöra för laget" och de känner att "de suger" osv.. Inte bra. Här måste vi hjälpas åt och tona ner prestationskraven och även det här med resultat i matcherna återigen. Vi får vara medvetna om att killarna själva är snabba att bedöma varandra, svårt att tona ner men viktigt. Vi får inte ha utslagning när de är 7-8 år gamla!

Vi är inte där än som tur är, tre fulla lag med avbytare och det ska vi vara både glada och stolta över.. Kul att se all aktivitet! Vi ses på söndag!

Inga kommentarer: