tisdag 14 januari 2014

Hålltider och sommarplaner

Nu är vi igång!
Fokus smålagsspel så här i början och lite extrakul med innefotboll. Tänkte uppdatera er med lite av våra tankar framöver..

Träningar jan-feb

Vi har som ni märker ganska rikligt med träningar trots väder och tid på året. Det är självklart så att vi ser att några av spelarna har andra sporter som bör prioriteras men vi erbjuder träningar och man hänger i bäst man kan. Inneträningen ser vi lite som bonus, är det så att du som spelare känner att bonusen snarare är en belastning och inte alls så kul så kan man välja bort måndagen, helt ok.. Ge oss bara en signal om det. Vinterträning är av tradition uppbyggnad men vår grundidé är fortfarande att vi ska spela fotboll snarare än bara löpa även om det självklart kan innehålla lite mer konditionstränande inslag.

Miniträningsläger

Vi kommer att samla er vid två eller tre tillfällen under vinter för heldagar med mer koncentrerat tränande och även inslag av teori. Killarna börjar bli stora nu och vi kan ta nya steg genom att börja prata fotboll, börja titta på varje enskild spelare och vilken utveckling vi ser framför oss både som lag och individ. Något av lägren kommer vi att kombinera med träningsmatch.

Vi planerar det första minträningslägret redan 1 feb. Tanken är att vi börjar på Friskis och Svettis 10.30, drar till klubbstugan och avslutar med träningspass ute. Till detta skulle vi behöva hjälp av er föräldrar för att bistå med lunch. Pengar till detta har vi men vi behöver hjälp att fixa inköp och tillagning. Återkoppla gärna om du ser att du kan/vill hjälpa till med detta!

Träningsmatcher

Vi räknar med att spela flera träningsmatcher innan serierna drar igång (tror de gör det i april). Redan på g är möten med Qviding och Lindome.. Däremot har vi inte hittat någon lämplig inneturnering men har inte gett upp hoppet..

Sommarturnering

Vi kör en favvis i repris, Eskilscupen, 1-3 augusti. I år planerar flera lag i klubben att vara med i Helsingborg så vi räknar med en Mölndalsinvasion. Det var väldigt väldigt roligt ifjol med härliga dagar och även sportsliga framgångar så försök att boka in detta. Jag kommer i dagarna att gå ut med en förfrågan till er så att ni kan anmäla intresse, kanske blir det ett lag, kanske två..
Vi kommer säkert att vara med på ytterligare någon turnering men vi planerar inte att vara med i Gothia denna gång..

Stimulansträningen..

..kommer att flyttas från onsdag till fredag kl 17 fr.o.m. nästa vecka. Detta för att A-lagsspelare och tränare ska kunna vara med, de har egen träning på onsdag..

Skivstång..

..blir tuffare fr.o.m. lördag, vi lägger på en kvart och kör lite intervaller.. :-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att se att det händer mycket!
Föräldrarna Forsberg kan vara med och fixa lunch på miniträningslägret 1/1.
Tips till supportrar till Eskilscupen: Tänk på boende, för det är ont om rum redan nu.
/Daniel

Anonym sa...

föräldrarna Möller kan också vara med att fixa lunch 1 feb. Lasagne kanske? Går att fixa iförväg och bara värma i ugn på plats. Finns det allergier att ta hänsyn till?
/ Helena

Anonym sa...

Föräldrarna Agneholm kan också hjälpa till.
Lasange låter smidigt, går att fixa hemma innan.
Önskas det fikabröd så kan vi baka lite !
/Britt